Torps Begravelser - En kærlig afsked

Min Sidste Vilje

- Gaven til dine efterladte

 

Det eneste vi kan være sikker på her i livet er, at vi skal herfra en dag, men vi er heldigvis forskånet for at vide, hvornår det sker. Det betyder, at ansvaret for at arrangere bisættelse eller begravelse ofte tilfalder dine nærmeste, men ved de hvad du ønsker?

 

Her er det en fordel at have samlet de vigtigste oplysninger inkl. 'Min sidste vilje' et sted, hvor de pårørende kan finde dem, med praktiske oplysninger og ønsker til bisættelsen eller begravelsen. 

 

I dag efterlader mange også et digitalt 'fodaftryk', som man bør sikre kan overdrages til ens kære eller bliver slettet, når man går bort. I dag er der behov for adgang til mobiltelefon eller computer og harddisk med de mindeværdieg øjeblikke, der er foreviget digitalt gennem årene, hvis man ønsker det. Derudover er der de sociale medier, medlemskaber og måske datingsider der bør håndteres og evt. deaktiveres eller omdannes til mindeside om muligt.

 

Min Sidste Vilje er gaven til dine efterladte, der først viser sin værdi, når du er død.

DEN SVÆRE SAMTALE


- behøver ikke være svær

Det kan virke grænseoverskridende, at skulle tale om hvad der skal ske, når man dør, men det behøver det ikke være. Reelt set er det ikke anderledes end at få lavet testamente, fremtidsfuldmagt eller livsforsikring - bortset fra at Min Sidste Vilje kan ændres når man ønsker det og ikke behøver involvere notar og stempelafgift.

Bisættelse eller begravelse


Hvad er forskellen og hvilken indflydelse har dette valg på valg af kiste, gravsted og økonomiKirkelig handling


Ønskes handling fra eget sogn og kirke, fra kapel eller er der tilknytning til anden kirke eller løst sognebåndBorgerlig højtidelighed


Er der ønske om at højtideligehed afholdes uden præst i privat regi, f.eks. et kapel, egen have eller et klublokale 

 


Musikønsker


Klassisk og traditionel højtidelighed eller skal det være med trompet fanfare, jazz og faneborg

Ordner


Skal der arrangeres ordenspude til ordner på kisten og hvor kan de pårørende finde dem Blomster og anden udsmykning 


Hvordan skal kisten dekoreres - blomster, kærlige hilsner på små træhjerter eller med sabel og danebrogMedicinsk forskning


Er der ønske om at donere ens legme til Det Sundhedsvidenskabelige FakultetBekendtgørelse og dødsannoncer


Må dødsfaldet bekendtgøres, hvor skal det annonceres og hvem skal kontakte når det sker

Mulighederne er mange og vi lever ikke evigt, så kontakt Torps Begravelser for at aftale samtale omkring udfyldelse af DIN Sidste Vilje.